Molusk Solución Cutánea KOH 10%: un tractament tòpic per al mol·lusc contagiós ràpid, indolor i d'eficàcia demostrada

16-07-2020

El Molluscum contagiosum (mol·lusc contagiós) és una infecció viral cutània de curs benigne i autolimitada que produeix pàpules o nòduls elevats en la pell. La infecció per mol·lusc contagiós (MC) és una de les 50 malalties més freqüents a tot el món. És comú en nens, habitualment entre 2 i 5 anys. La seva incidència anual pot arribar al 10%.

El contagi de MC es produeix per contacte directe amb la pell de la persona afectada o mitjançant fómites -objectes o substàncies contaminades- com, per exemple,tovalloles o piscines. El risc relatiu d'una persona que comparteix una esponja de bany i /o tovallola amb un pacient infectat és 3 vegades major de patir una infecció viral que una persona que no comparteix aquests elements. El seu període d'incubació va de 14 dies a 6 mesos. A l'estiu, època en què es les possibilitats de frec directe de pell amb pell són més elevades i augmenten les sessions de piscina, convé estar atents a aquest tipus d'infecció.

Els embalums petits (pàpules o nòduls), de menys de 6 mm de diàmetre, apareixen a la pell i es localitzen arreu de el cos, tot i que les lesions en plantes, palmes i mucoses són molt poc freqüents. En general, s'agrupen en una àrea específica, encara que també poden aparèixer de forma disseminada, acostumen a tenir el color de la pell o bé adquirir una tonalitat blanquinosa o nacrada. Les protuberàncies no solen provocar dolor, però sí que poden picar, enrogir i inflamar.

Una patologia que no s'ha de descuidar

Encara que estem parlant d'una patologia que desapareix per si sola al cap d'uns mesos, el procés pot resultar llarg. Un estudi recent efectuat al Regne Unit amb 306 nens entre 4 i 15 anys amb MC, va determinar que el temps mitjà de resolució havia estat de 13,3 mesos, mentre que el 30% no s'havia resolt en 18 mesos i el 13% en 24 mesos.

Convé acudir al dermatòleg o al pediatre perquè indiqui un tractament, ja que d'aquesta manera es prevé un empitjorament de les dermatitis atòpiques, es proporciona alleujament a el malestar i la picor severa i es controla el nombre de lesions en nens amb immunosupressió. L'aplicació d'un tractament també és important des del punt de vista de la responsabilitat social, ja que evita que es produeixi una disseminació de l'MC amb la conseqüent propagació i contagi a altres nens. D'altra banda, no tractar aquest tipus de patologia pot tenir un cost en l'autoestima i el benestar personal de l'infant, ja que pot sentir-se rebutjat pels seus companys, apartat de el grup o exclòs en algunes activitats.

El Hidròxid de Potassi a l'10%, l'alternativa de primera elecció

Entre les diferents alternatives existents, la tècnica del curetatge i la utilització d'hidròxid de potassi al 10% destaquen per la seva efectivitat. No obstant, el curetatge presenta desavantatges com ara la necessitat d'anestèsia local, el dolor, el sagnat i el risc de cicatrius. Per a molts especialistes, en canvi, l'hidròxid de potassi (KOH) a el 10% constitueix un tractament de primera elecció i és la concentració més avalada en publicacions científiques de referència en dermatologia.

Molusk, el tractament tòpic de Laboratorios Viñas per al mol·lusc contagiós

Molusk Solución Cutánea KOH 10% de Laboratorios Viñas és un producte de pH molt alcalí, corrosiu, d'acció cauterizant que actua externament sobre la pell, desnaturalitzant les substàncies proteiques tissulars. Molusk ha estat dissenyat per aplicar-se fàcilment ja que compta amb un dispositiu de màxima precisió i una vàlvula que dificulta la pèrdua de líquid encara en posició horitzontal. És un producte amb un excel·lent perfil de seguretat i eficàcia demostrada.

El cicle del tractament és el següent:

Com aplicar-ho?

Les instruccions d'aplicació de Molusk Solución Cutánea KOH 10% són senzilles de dur a terme, però s'han de seguir de manera rigorosa.

Pas 1. APLICACIÓ. Descargolar el tap de l'envàs i introduir la vareta aplicadora en ell. Retirar la vareta, ja humitejada amb el producte, i aplicar perpendicularment amb la punta del pinzell tocant lleugerament cada lesió de la forma més precisa possible. En molt important que el líquid no entri en contacte amb la pell sana (ja que provocaria irritació) o qualsevol superfície, com la roba, ja que és una substància corrosiva. En el cas que passi, aclarir immediatament amb abundant aigua.

Pas 2: ESPERAR 1 o 2 MINUTS. Mentre es produeix l'assecat, cal prestar atenció al fet que el nen no toqui les parts tractades.

Pas 3: RETIRAR EL PRODUCTE. Un cop s'ha assecat, aclarir la zona amb una gasa amarada amb aigua per eliminar les restes de producte i rentar les mans amb abundant aigua.

Repetir aquests 3 passos en cada mol·lusc a tractar, un cop a el dia. Per veure la forma correcte d'aplicar el producte, consulta aquest vídeo.

Consideracions importants:

- L'aplicació d'aquest producte ha de ser realitzada exclusivament per un adult.

No cal aplicar la solució sobre la mateixa lesió durant més de 10 dies consecutius. Si un dia no s'aplica, no s'ha de fer dues vegades a el següent.

Rebutjar el pot quatre setmanes després de la primera obertura.

Evitar el rascat o manipulat de les lesions tractades fins que desaparegui totalment el mol·lusc amb la finalitat d'evitar sobreinfeccions.

I, per prevenir la seva transmissió, el millor és:

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.