Peus secs

share, link, spread

Uns peus excessivament secs són propensos a manifestar major nivell de lesions com esquerdes, excoriacions, èczemes, etc., i, per tant, tenen una major probabilitat de contraure infeccions bacterianes o micòtiques (fongs).

La pell dels peus és diferent a la d'altres parts de el cos. En particular, la pell de les plantes dels peus és més gruixuda i no té glàndules sebàcies. És per això que els peus tenen una major predisposició a la sequedat i al dany de la funció barrera.

D'altra banda, l'ús repetitiu dels peus acompanyat per la pressió i fricció amb el calçat pot promoure la formació d'àrees de pell hiperqueratinitzada més gruixuda o callosa.

Una bona prevenció i tractament en la sequedat de la pell dels peus és imprescindible per a una correcta qualitat de vida.

 

Cura dels peus secs

A l'estiu, l'exposició solar, el contacte constant amb l'aigua o el clor de la piscina poden provocar una deshidratació excessiva a la pell. Per aquest motiu és habitual tenir els peus secs després del període estival. A més, els talons esquerdats i secs solen ser unes de les principals preocupacions pel que fa a la cura dels peus.

D'altra banda, el temps fred i sec a l'hivern i el confinament dins de les sabates, pot alterar també l'estat d'hidratació dels peus.

Després de la higiene diària, és important hidratar els peus correctament; per això es recomana l'aplicació diària, mitjançant un lleuger massatge, d'una crema hidratant específica per a peus. És important que aquesta crema sigui rica en emolients que ajudin a restablir l'estructura i el grau d'hidratació adequat, així com a recuperar el confort cutani i la seva capacitat de protecció natural.

Les cremes hidratants per a peus secs han d'aportar també principis actius que frenin la pèrdua d’aigua transcutània, aportant humitat i retenint-la, que imitin l'estructura del film hidrolipídic i que actuïn sobre el metabolisme cel·lular causant un efecte queratolític suau.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.