Higiene Corporal

share, link, spread

La higiene corporal és una cura bàsica indispensable per a que la pell es mantingui en bones condicions.

La sudoració és una manifestació fisiològica per la qual la pell s'allibera de toxines i controla la temperatura corporal. La suor, per si sola, és inodor i només produeix una olor característica quan està exposat a humitat en presència de la flora bacteriana de la pell, que és la responsable del procés de fermentació i descomposició que origina l'olor corporal.

Les glàndules sudorípares

La pell té dos tipus de glàndules sudorípares: les glàndules eccrines i les glàndules apocrines. Totes dues són responsables de la producció de suor.

Les glàndules eccrines es troben en gairebé tot el cos i s'obren directament a la superfície de la pell.

Les glàndules apocrines es localitzen a les zones on hi ha abundants fol·licles pilosos: com les aixelles, els engonals o el cuir cabellut. Aquestes glàndules s'activen pels estímuls emocionals i estan latents fins a la pubertat, moment en el qual comencen a segregar substàncies.

Sudoració excessiva

La sudoració excessiva pot ser deguda a un ampli ventall de factors.

La calor, els esforços físics, com la pràctica d'activitat física intensa, i l'estat emocional o nerviós són les causes principals que determinen una major sudoració. Són moltes les persones que pateixen els inconvenients de la sudoració excessiva, el que els ocasiona situacions d'incomoditat i falta de seguretat.

Desodorant vs Antitranspirants

Normalment es confon el que fan els antitranspirants i els desodorants. Els antitranspirants bloquegen l'expulsió de suor formant taponaments en el conducte sudorípar, frenant així el flux de suor a la superfície de la glàndula ecrina. Per la seva banda, els desodorants eliminen o contraresten l'olor de l'aixella, retardant el desenvolupament de l'olor, reduint la percepció de l'olor o emmascarant, gràcies a l'ús de fragàncies.

Els desodorants estan dissenyats per eliminar l'olor de l'aixella, no per reduir o eliminar la transpiració, constituint la millor opció per a les persones que no tinguin problemes amb la suor, però volen sentir-se fresques i lliures d'olors.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.