Reescalfament de peus

share, link, spread

El sedentarisme, el tabaquisme, l'embaràs, l'obesitat o passar moltes hores de peu són situacions habituals que poden causar sensació de cames cansades i inflor i reescalfament de peus.

L'estiu és una època de l'any en què els peus i les cames cansades requereixen una especial atenció. Amb la calor les venes es dilaten, especialment les de les cames i els peus, que aguanten més pressió, la circulació s'alenteix, es concentra un major volum de sang, es produeix una inflor i tot això condueix a una sensació de cansament o fins i tot dolor.

Els caminants i els corredors sovint experimenten peus reescalfats o sensació de cremor. Moltes vegades, el sobreescalfament és causat per problemes relacionats amb els mitjons i el calçat, així com per la fatiga després d'un llarg entrenament.

 

Com evitar el reescalfament dels peus?

Per evitar i minimitzar aquest trastorn, és fonamental adoptar hàbits de vida saludables que ens ajudin a mantenir una correcta circulació sanguínia. És recomanable mantenir una alimentació correcta, practicar exercici físic, mantenir un pes corporal adequat, evitar la roba excessivament ajustada o utilitzar mitges de compressió, així com l'aplicació de fred, bé mitjançant banys d'aigua freda o bé mitjançant productes específics.

La hidratació és també una cura bàsic. Aplicar una crema hidratant específica mitjançant massatge, exercint pressió amb els polzes des del taló cap als dits, ajudarà a alleujar el reescalfament i la sensació de peus cansats.

Finalment, descansar amb els peus lleugerament elevats, col·locant un coixí sota d'aquests, contribuirà també a prevenir i alleujar el reescalfament dels peus.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.