Cura del descans

share, link, spread

Per què és important un bon descans?

L'ésser humà inverteix, aproximadament, un terç de la seva vida a dormir. Necessitem dormir per sobreviure ja que, de la mateixa manera que menjar i beure aigua, és una necessitat biològica. Una bona cura del descans permet restablir les funcions tant físiques com psicològiques per a un ple rendiment.

Mentre dormim, restablim la nostra energia cel·lular, l'homeòstasi del sistema nerviós central i de la resta dels teixits. La son té a més un paper important sobre els processos d'aprenentatge i la memòria.

Les fases de la son

El nombre d'hores que són necessàries varia d'unes persones a unes altres, encara que la mitjana diària és de 7 hores i mitja, hi ha un rang que oscil·la entre 4 ( "poc dormidors") a 10 hores ( "grans dormidors"), considerant-se aquests valors dins la normalitat.

Necessitem dormir (son) per després estar desperts (vigília), i viceversa. Aquest cicle diari de son-vigília és el que s'anomena ritme circadià. Els ritmes circadians es veuen afectats principalment per la llum i la foscor.

Segons l'activitat cerebral, s'han descrit diferents fases de la son:

Fase 1 de Somnolència
Fase 2 de Somni Superficial
Fase 3 de Somni Profund
Fase REM (de l'anglès Rapid Eye Movement)

Normalment, el somni nocturn en l'adult s'estructura en 5-6 cicles de 60-90 minuts.

Trastorns de la son

Tot i que en si mateixos els trastorns de la son no són una patologia greu, sí suposen serioses implicacions en la vida diària: decaïment, esgotament físic, baix rendiment i dificultat de concentració o de capacitat de memòria, mals de cap, musculars, dentals, somnolència diürna , canvis d'humor i d'ànim i dificultat per complir amb les obligacions professionals o personals.

A Laboratorios Viñas oferim solucions per a la cura del descans i els trastorns provocats per la falta de son.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.